Közösségi terek kialakítása, fejlesztése

A Római Katolikus Egyházközség 10 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a TOP-7.1.1-16-H-066-2 – Közösségi terek kialakítása, fejlesztése című konstrukció keretein belül. Az elnyert támogatásból megvalósult a Balmazújvárosi Római Katolikus Templom kertjének felújítása. A kivitelezés sikeresen befejeződött és a beruházás átadása 2019. július 15. napján megtörtént.
A projekt során felújításra került az 1829-ben készült Nepomuki Szent János szobor, megépült 230 m2 térburkolat, amelynek keretein belül kialakításra került egy körsétány. A sétány nyomvonalában padok és kandeláberek kerültek telepítésre. A projekt megvalósítása érdekében műszaki ellenőri szolgálgatás, projektmenedzsment szolgáltatás, és a nyilvánosság biztosításához kapcsolódó szolgáltatás került igénybevételre.
A projekt célja volt, hogy a városközpontban kialakításra, megnyitásra kerüljön a lakosság, és a turisták számára is egy olyan közösségi tér, amely műemléki környezetben a csendesebb, meghittebb pihenésre vágyók igényeit is ki tudja elégíteni. A beruházásnak köszönhetően a Római Katolikus Templom kertje nyitva áll mindenki számára, Balmazújváros pedig egy újabb közösségi funkciót is betöltő területtel bővült.