NEK

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal kapcsolatos írások, érdekességek.

A kongresszus honlapja: ezen a linken érhető el.

.

Múltébresztők

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyik helyszínéről, a Mátyás-templomról készült izgalmas, időutazós képregény a fiatalok számára.

A templom gondnokságának tájékoztatása szerint a kiadvánnyal az a céljuk, hogy megszólítsák a többnyire osztálykirándulás vagy templomi kirándulás résztvevőiként a templomba érkező 10-14 éves fiatalokat, és számukra is élvezhető formában meséljenek nekik az épületről.

cimlap
A kerettörténet szerint a főszereplő, Berci egy unalmasnak ígérkező osztálykirándulás során leszakad társaitól, és kódfejtéssel életre kelt két szobrot, Tabulát és Rasát, a múltidézőket.

További részletek>>

.

Akik a missziós keresztet kísérik

Hengán Kristóf a kezdetektől, 2018-tól viszi városról városra, templomról templomra a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jelképét. Egyedül, egy kerék segítségével oldja meg a műtárgy emelését, furgonba helyezését: azt a munkát, ami az ereklyetartó súlyából kifolyólag négyemberes lenne. Szabó János ötvösművész, restaurátor helyezi fel az újabb boldogok és szentek ereklyéit a keresztre.

This image has an empty alt attribute; its file name is img1.php

„Csíksomlyó volt a legnagyobb távolság, ahová eddig szállítottam a keresztet. A legtávolabbi helyszín, ahol járt, a Vatikán volt, de oda nem én vittem” – mondta Hengán Kristóf. A fogadtatásról, a közösségek készületéről a következőket tapasztalta:

Tovább olvasom>>